Konu
:
Misir Unu Çorbasi:
Yalnız Mesajı Göster
Misir Unu Çorbasi:
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Misir Unu Çorbasi:
MISIR UNU ÇORBASI:
Malzeme :
4 çorba kaşığı mısır unu
1 kaşık buğday unu
10 bardak et veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 domates
1/4 küçük paket marg
yağı
Yapılışı:
Bir yağlıca tavuk 4 litre kadar suda iyice haşlanır
Arzu edilirse bu haşlama sırasında suya kereviz ve maydanoz kökü, 1 - 2 adet bütün soğan, bir iki karanfil ilave edilir
Haşlandıktan sonra tavuk alınarak suyu süzülür ve bu su ayrı bir tencerede kaynatılırken içine bir miktar suda ezilmiş mısır unu irmik karıştıra karıştıra ilave edilir ve tahta kaşık ile aynı istikamette olmak üzere karıştırarak pişirilir
Koyu zeytinyağı kıvamına gelince takriben 45 dakika sonra ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerinde içinde kabuğu ve çekirdekleri çıkarılarak kavrulmuş olan domatesli yağ gezdirilir
NOT: Eğer tavuk suyu alındığı sırada tuz atılmış ise ayrıca tuz atmaya lüzum yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul