Yalnız Mesajı Göster

Karides Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides Çorbası



Malzemeler,
250 gram karides
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı erişte
2 adet havuç
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,
Temizlenmiş karidesleri orta boy bir tencereye alıp üzüm sirkesini ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin
10 dakika haşlayıp süzün
Havuçların kabuklarını soyup kibrit çöpü biçiminde doğrayın
Çorba tenceresine 5 su bardağı suyu alıp kaynamaya bırakın
Kaynayan suya doğranmış havuçları ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Erişte ve karidesi çorba tenceresine ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar haşlamaya devam edin
Ayrı bir kâsede; un, limon suyu ve yumurta sarısını iyice karıştırın
Çorba tenceresinden 1 kepçe sıcak su alıp yumurtalı karışıma ekleyin
Karışımı çorba tenceresine ilave edip iyice karıştırın
Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indirin
Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin
Dilerseniz yanında limonla servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla