Konu: Kedi Batmaz
Yalnız Mesajı Göster

Kedi Batmaz

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kedi Batmaz



Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sütün çiği
  • 100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri

Yapılışı

Bir tencereye 2 bardak kadar su konur, içine tuzu da konularak kaynatılır Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştınlarak ilave edilir Karıştırmaya hamur haline gelinceye kadar devam edilir Pişirme, kaşığın zor hareket etmesinden ya da hamurun üzerine konulan bir köz parçasının yapışmayışından anlaşılır Süt kaymağı ve tereyağı tavada eritilir Bu çiğ süt kaymağı pembeleşinceye kadar sürer, pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır Aralama dövülmüş ceviziçi konur, istenirse kaz ciğeri de eklenir Üzerine kızarmış yağ dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla