Konu
:
Kedi Batmaz
Yalnız Mesajı Göster
Kedi Batmaz
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kedi Batmaz
Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sütün çiği
100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri
Yapılışı
Bir tencereye 2 bardak kadar su konur, içine tuzu da konularak kaynatılır
Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştınlarak ilave edilir
Karıştırmaya hamur haline gelinceye kadar devam edilir
Pişirme, kaşığın zor hareket etmesinden ya da hamurun üzerine konulan bir köz parçasının yapışmayışından anlaşılır
Süt kaymağı ve tereyağı tavada eritilir
Bu çiğ süt kaymağı pembeleşinceye kadar sürer, pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır
Aralama dövülmüş ceviziçi konur, istenirse kaz ciğeri de eklenir
Üzerine kızarmış yağ dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul