Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Tavuk Suyu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Tavuk Suyu



Malzemeler
  • 1 paket Tel veya Yıldız Şehriye
  • ½ kg'lık tavuk 35 - 5 lt su
  • 2 soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 2 havuç, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 3 sap kereviz
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sap maydanoz
  • 1 buket garni
  • 6 tane karabiber, hafif öğütülmüş

Yapılışı

Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz
Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz
Tavuk şu şekillerde kullanılabilir:
Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir
Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz Sıvıyı 24 lt'ye indiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla