Konu
:
Şehriyeli Tavuk Suyu
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Tavuk Suyu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Tavuk Suyu
Malzemeler
1 paket Tel veya Yıldız Şehriye
½ kg'lık tavuk 3
5 - 5 lt su
2 soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
2 havuç, soyulmuş ve dilimlenmiş
3 sap kereviz
2 defne yaprağı
2 sap maydanoz
1 buket garni
6 tane karabiber, hafif öğütülmüş
Yapılışı
Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz
Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz
Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz
Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz
Tavuk şu şekillerde kullanılabilir:
Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir
Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir
Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz
Sıvıyı 2
4 lt'ye indiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul