Konu
:
Domatesli Un Çorbasi :
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Un Çorbasi :
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Un Çorbasi :
DOMATESLİ UN ÇORBASI :
Malzeme :
8 bardak et suyu (Kemik suyu da olabilir)
100 gr
un (2 fincan)
100 gr
yağ (1 küçük paket)
6-8 adet domates (700-750 gram) veya (150 gr
) 1,5 fincan domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
2 dilim ekmek
bir fincan çiçek yağı
Yapılışı :
Bir tencereye yağ ve un koyarak 5 dakika kadar kavrulur
Sonra buna et veya kemik suyu, kaynar suya batırılıp iyice ve tamamen soyulup çekirdekleri de temizlendiktpn sonra püre haline gelene kadar haşlanmış domates veya salca ile bir tatlı kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dakika kadar pişirilir
Bir sahanda kızdırılan yağın içine iri zar taneleri gibi doğranmış ekmek konarak nar gibi kızartılır ve alınacağına yakın arzu edilirse kırmızı biber konup, kızgın kızgın çorbaya ilâve edilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul