Konu
:
Rokforlu Kremalı Kereviz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Rokforlu Kremalı Kereviz Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokforlu Kremalı Kereviz Çorbası
Rokforlu kremalı kereviz çorbası
2 3 sap kereviz
4 1/2 bardak et veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı un
30 - 60 gram rokfor peyniri (rendelenmiş)
tuz ve biber
süslemek için taze maydanoz
Kerevizleri soyduktan sonra ufak küpler halinde kesin ve düdüklüye koyun; et suyunu ilave edin
Kapağı kapatın 11 dakika pişirin
Buharı boşaltın
Pişen karışımı mikserde püre haline gelene kadar karıştırın veya blenderde, orta hızda, karışım kıvama gelinceye kadar karıştırın
Tencerede tereyağını eritin
Unla karıştırın, ağır ateşte 2 dakika kadar çevirin
Karışımın kahverengileşmemesine dikkat edin
Çorbayı yavaş yavaş dökerek unla karıştırın
Karışımı orta ateşte karıştırarak 5 dakika kadar yavaş yavaş kaynatın
Isıyı azaltın, peyniri ekleyin ve yavaşça eriterek iyice karıştırın
Tuz ve biber atın
Çorba servis kasesine koyun, doğranmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul