Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Karnıbahar Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Karnıbahar Çorbası



Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 fincan arpa şehriye
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Bir kapta, unu, sıvı yağda altın rengi alana kadar dek biraz kavurun Üzerine suyu ve sütü boca edip pütürleri gidene kadar karıştırın Bu arada, karnabaharı küçük çiçek demetlerine ayırın Arpa şehriye ile beraber bir tencereye atın Karıştırmaya başlayın ve kaynayıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın

Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce, üzerine yarım demet maydanozu kıyın İyice karıştırıp ocaktan alın Üzerine dökmek için, 1 kaşık tereyağında kırmızı biberi kızdırın Çorbanın üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla