Konu
:
Göceli Tarhana (Eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
Göceli Tarhana (Eskişehir)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göceli Tarhana (Eskişehir)
500 gr
göçe (veya yarma)
500 gr
süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
8 bardak su veya et suyu
100 gr tereyağ veya margarin
1 avuç yarpız (Kurutulmuş yabani nane) ve tuz
1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un
Yapılışı
Daha önce ıslanıp haşlanan göçe (veya yarma) suyu süzülüp 500 gr
süzme yoğurtla iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır
Yine daha önce ıslanmış olan 1 er su bardağı nohut ve yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar ve suları çekinceye kadar haşlanır ve diğer karışıma katılır
8 su bardağı su veya et suyu (soğuk) ilave edilip karıştırılarak çırpılmış 1 yumurta ve 2 çay kaşağı un da ilave edilir
Karıştıra, karıştıra orta ateşte iyice pişirilir
(Tuz atılarak)
Eritilmiş 100 gr tereyağ veya margarinde yarpız (kurutulmuş yabani nane) yakılarak çorbanın üzerine dökülüp sıcak, sıcak servis yapılır, arzuya göre acı biber veya karabiberde kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul