Konu
:
İsli Fener Balığı Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İsli Fener Balığı Çorbası Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsli Fener Balığı Çorbası Tarifi
İsli Fener Balığı Çorbası Tarifi
Malzeme:
1 kg Fener Balığı
4 su bardağı su
1 adet havuç
2 adet soğan
1 su bardağı tatlı kırmızı biber
1 adet patates
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay kaşığı muskat
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı frenk soğanı
1 çorba kaşığı taze kişniş
Fener balığının kafasını ve kılçığını ayırıp kuşbaşı doğrayın
Izgarada kömür ateşi kor olup sönmeye yüz tutarken üzerine taze köknar ya da benzeri bir dal koyun
Balık kafası, kılçık ve balığın etlerini 20 dakika kadar kurutmadan isleyin
Balık başı ve kılçık, havuç, 1 adet dörde bölünmüş soğan ve suyu kaynatarak balık suyu elde edin
Balık suyunu dinlenmeye bırakın
Ayrı bir tavada 1 adet ince doğranmış soğan ve kırmızıbiberi sıvıyağda soteleyin
Üzerine küp şeklinde doğranmış patates, süt ve balık suyu ekleyerek bir taşım kaynatın
Çorbayı kısık ateşte 15 dakika pişirin
İçine Teremyağ ve kremayı yedirip kuşbaşı balığı ekleyin
Sarımsak, tuz, baharat ve incecik doğranmış acı biberi ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin
Üzerini taze kişniş, frenk soğanı ve chili biberi ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul