Yalnız Mesajı Göster

Kış Çorbası İi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Çorbası İi




2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı

Hazırlanışı
  • Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın
  • Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun
  • Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin
  • 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ilave edin
  • Yerelmaları yumuşayana dek pişirin
  • Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin
  • 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın
  • Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın
  • Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun
  • Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla