Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tavuk Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Çorbasi



MALZEMELER:
1KG YOĞUT
1ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
3TAVUK BUT U
1YUMURTA
1YEMEK KAŞIĞI UN
YETERİ KADAR TUZ
1TATLI KAŞIĞI NANE

HAZIRLANIŞI: ÖNCE TAVUK BUTLARINI İYİCE PİŞİRİP KEMİKLERİNİ VE ETLERİNİ BİR BİRİNDEN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İNCE ŞEKİLDE AYIRINSONRA TAVUK SUYUNA ŞEHRİYELERİ ATIP PİŞİRİNŞEHRİYELER PİŞTİKTEN SONRA ETLERİ İLAVE EDİP BİR İKİ DAKİKA KADAR PİŞİRİNSONRA YOĞURT YUMURTA VE UNU İYİCE ÇIRPIP KAYNAMAKTA OLAN TAVUK SUYUNA İLAVE EDEREK 5DAKİKA DAHA PİŞİRİN ALTINI KAPATIP TUZUNU VE NANESİNİ İLAVE EDİNARZU EDİLİRSE KARABİBERDE EKLENE BİLİR

NOT:KAYNAYAN SU AZALACAĞINDAN İLAVE OLARAK MUTLAKA SICAK SU EKLENMELİDİR

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla