Konu
:
Hamur Tarhana Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tarhana Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tarhana Çorbasi
HAMUR TARHANA ÇORBASI
Eldeki kalıp durumunda olan tarhanadan 2 santim kalınlığında bir parça kesilerek küçük ve ince parçalar halinde ve derince bir kap içinde bir bardak suyla ezilir
Bir tencereye bir litre su konularak ısıtılır
Su ılıyınca ezilmiş olan tarhana katılır ve ortadan kuvvetli bir ateşte karıştıra karıştıra kaynatılır ve koyuca bir çorba elde edilir
Bu çorbaya zevke göre su katarak daha ince bir hale getirmek mümkün olduğu gibi kırmızı biberle kızdırılmış yağ, tavada kızartılmış ekmek, birer santimlik küçük kareler biçiminde doğranıp yağda kızartılmış patates de katmak mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul