Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tarhana Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tarhana Çorbasi




HAMUR TARHANA ÇORBASI

Eldeki kalıp durumunda olan tarhanadan 2 santim kalınlığında bir parça kesilerek küçük ve ince parçalar halinde ve derince bir kap içinde bir bardak suyla ezilir
Bir tencereye bir litre su konularak ısıtılır Su ılıyınca ezilmiş olan tarhana katılır ve ortadan kuvvetli bir ateşte karıştıra karıştıra kaynatılır ve koyuca bir çorba elde edilir
Bu çorbaya zevke göre su katarak daha ince bir hale getirmek mümkün olduğu gibi kırmızı biberle kızdırılmış yağ, tavada kızartılmış ekmek, birer santimlik küçük kareler biçiminde doğranıp yağda kızartılmış patates de katmak mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla