Konu
:
Sarmisakli Ekmek Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Sarmisakli Ekmek Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmisakli Ekmek Çorbasi
SARMISAKLI EKMEK ÇORBASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Has undan yapılmış 1 orta boy francala,
3 diş sarmısak,
50 gram kaşer peyniri,
3 yumurta,
4 kaşık zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Keskin ve dişli bir bıçakla francalayı yarım santim kalınlığında dilimlere doğrayın
Sonra dilimleri kızarmaları için kızgın fırına sürün
Ekmekler kızardıktan sonra fırından çıkarın
Porselen bir kâseye yumurtaları kırın
Sarılarıyle beyazları iyice karışıncaya kadar yumurta teliyle çırpın
Sonra tuzunu, karabiberini serpin
Yayvan bir tencereye 4 kaşık zeytinyağıyle birlikte ince doğranmış sarımsakları koyarak orta ısılı ateşe oturtun
Sarımsakların rengi döndükten sonra kızarmış ekmek dilimlerini tencereye dizerek koyun
Üzerlerini örtünceye kadar da su döktükten sonra yeteri kadar tuz serpin ve 6 - 7 dakika bu çorbayı kaynatın
Sonra tenceredeki çorbayı fırına sürebileceğiniz başka bir kaba boşaltın
Çırptığınız yumurtayı çorbanın üzerine dökün
Rendelenmiş kaşer peynirini de serptikten sonra kızgın fırına sürün ve gratine edin
Sonra sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul