Konu
:
İmparatoriçe Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İmparatoriçe Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İmparatoriçe Çorbası
İMPARATORİÇE ÇORBASI
=malzemeler=
8 bardak tavuk suyu
4 çorba kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı un,
1 tavuğun göğüs kısmı,
1/2 bardak çiğ krema,
4 yumurtanın sarısı,
1/2 bardak süt,
yeteri kadar tuz
=hazırlanışı=
Bir tencereye tereyağını koyup eritmeli
Yağ ısınınca buna azar azar unu katmalı ve çabuk çabuk karıştırarak yağı una yedirmeli
Tahta kaşıkla karıştırmaya ara vermeden yağlı unu iki dakika kadaı kavurmalı
Sonra bu unlu yağı karıştırmaya ara vermeden sıcak tavuk suyunu azar azar katmalı
Yağlı unla tavuk suyu iyice karışınca bunları on dakika kaynatmalı
Sonra ince delikli tel süzgeçten geçirmeli
Beri yanda haşlanmış bir tavuğun göğüs Dölümünü havanda iyice dövmeli
Bir kasık tavuk suyuyla karıştırdıktan sonra bunu da
ince delikli tel süzgeçten geçirip bir tencereye koymalı
Bunun içinde yumurtaların sarılarıyle piştikten sonra soğutulmuş sütü ve çiğ kremayı katmalı, ve tuzunu serpip iyice karıştırmalı
Karışım bir macun durumuna gelince tavuk suyunu azar azar katıp bu macuna yedirmeli
Tavuk suyunun karıştırılması sona erince tencereyi orta ısılı bir ateşe koyup beş dakika kadar kaynatmalı
Sonra çorbayı servis kâsesine boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul