Yalnız Mesajı Göster

Yayla Çorbası - İ

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayla Çorbası - İ




MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç

1 kahve fincanı un

2 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı margarin

8 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çay bardağı kaynamış süt

tuz, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Ayıklayıp yıkadığınız pirinci, daha önceden hazırladığınız et suyuna katıp, pişirmeye bırakın Başka bir kapta, yoğurdu, sütü, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın Topaksız, pütürsüz bir bulamaç haline getirin Pirinçler pişince, et suyundan bir iki kepçe alıp bulamaç incelinceye ve kıvamını buluncaya kadar yedirin

Sonra tahta kaşıkla aralıksız karıştırmakta olduğunuz et suyuna inceltilmiş bulamacı azar azar dökün 10 dakika kadar birlikte kaynasınlar Siz bu arada margarininizi eritmeye başlayın Yağ kızınca naneyi katın , bir iki çevirip çorbanıza dökün Arzu ederseniz kırmızı biber katarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla