Konu
:
Ciğerli Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Çorba
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Çorba
Ciğerli Çorba
Malzemeler:
250 gr tavuk ciğeri
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Pirinçler yıkanır, 2 su bardağı su ilavesiyle şekillerini kaybedene kadar çok kısık ateşte pişirilir
Tencereye un ve yağ konur
Un pembeleşene kadar kavrulur
Üzerine tavuk suyu katılır, kaynayınca doğranmış ciğerler eklenir
Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir
Daha sonra haşlanmış pirinç, tuz ve karabiber ilave edilir
Çorba kaynama noktasına gelene dek karıştırılarak pişirilir
Sonra kısık ateşe alınır, 5 dakika sonra ocak kapatılır
Sıcak olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul