Konu
:
Fasulye Çorbası (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Çorbası (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Çorbası (6 Kişilik)
(6 Kişilik)
Malzemeler
2 Su Bardağı Kuru Fasulye
2 Soğan
1 Limon
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1,5 lt Et Suyu
600 gr Kemiksiz Kuzu Eti
Tuz, Karabiber
1 Demet Dereotu
Yemeğin Tarifi
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın
Limonu sıcak su ile iyice yıkayin
Ardından kabuklarını rendeleyin
Suyunu sıkın
Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun
Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin
Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin
Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın
Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin
Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın
Eti tavaya alıp hafifçe kavurun
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin
Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin
Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın
Öneri:
Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul