Konu
:
Bisküi Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Bisküi Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bisküi Çorbası
Bisküi Çorbası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 2 , 1 kaşık kadar tereyağı, 50 gr un, 1,5 it (6 bardak) et suyu veya suyu, yeteri kadar tuz
Yapılışı: Yumurtaların sarılan çırpılarak iyice köpürtülür
Çırpmaya ara vermeden elekten akıtılarak una azar azar katılır ve nın sarısına yedirilir
Bir tutam tuzla ların aklan porselen bir kâsede çırpılarak kar köpüğü durumuna getirilir
Sonra bu köpükten kaşıkla alınarak yavaş yavaş karıştınlmakta olan unlu ya katıp yedirilir
Bu karışım yağa ve una bulanmış bir kalıba veya tepsiye boşaltılarak, kap 175 dereceye göre kızdınlmış fırına sürülür
Bisküvi hamuru iyice pişince kalıp veya tepsi fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır
Bisküvi soğuyunca küçük parçalara doğranır ve çorba servis kâsesine boşaltılır
Et suyu veya suyu kaynatılır ve kâsedeki bisküvi parçalannın üstüne dökülerek sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul