Konu
:
Annemin Bakla Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Annemin Bakla Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Annemin Bakla Çorbası
Gereçler:
2 su bardağı yarım cm eninde kesilmiş bakla( limonlu suda muhafaza edilir)
1 adet soğan
3 kaşık margarin
4 bardak sıcak su 1 bardak yoğurt
1 yumurta
4 kaşık un
Tuz ,1 demet dereotu
Yapılışı:
margarin ve çok ince doğranmış soğan tencerede sarartılır
2 adet rendelenmiş domates ilave edilerek domatesin pişmesi sağlanır
kesilmiş baklalar ilave edilir onlarında rengi sararınca , sıcak su ilavesi ile kaynatılır
Yumurta un ve yoğurt bir kapta karıştırılır,tenceredeki sudan alınarak ılınması sağlanır
yavaş yavaş tencereye karıştırmak suretiyle ilave edilir
İstenildiği kadar tuz konarak baklalar pişinceye kadar kaynatılır
Koyu olursa sıcak su azar azar ialave edilebilir
Çrba piştikten sonra 1 demet dereotu (isteğe göre yarım demet de olabilir)ince doğranmış olarak ilave edilir bir defa karıştırılıp kapak kapatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul