Konu
:
Havuç Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Çorbasi
HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım kilo körpe havuç
2 adet patates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ
6 bardak su
Yeterince tuz
Tatlı kaşığının ucuyla karabiber
Krema (isteğe göre)
HAZIRLANIŞI
Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir
Daha sonra üzerine su ilave edilir
15-20 dakika pişirilir
Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir
Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul