Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Çorbasi




BULGUR ÇORBASI

MALZEMESİ:
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı katıyağ
2 baş soğan
3 adet domates
3 adet sivri yeşil biber 2 kaşık kıyma
2 kahve kaşığı kuru toz nane Yeterince tuz, biber

YAPILIŞI:
Bulguru mercimeği yıkayıp ayıklayınız Bir tencereye koyup 5-6 su bardağı içme suyu ilave edip, orta hararetli ateş üzerinde pişmeye bırakınız Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar ağır ağır pişiriniz, öte yandan katı-yağı bir kaba koyup eritiniz Soğanı ince ince doğrayıp pembeleştiriniz Kıymayı ilave edip kısaca kavurunuz Küçük küçük doğradığınız sivri biberi kavurmaya katıp bir iki çeviriniz En son domatesleri kuşbaşı doğrayıp karışıma katınız 5-6 dakika kavurduktan sonra, bulgur ve mercimek karışımına katınız Tuzunu biberini ekleyip, suyunu kontrol ediniz Az ise sıcak su ilave ediniz 5-6 dakika daha kaynatıp ateşten indiriniz Üzerine toz nane serpip, sıcak sıcak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla