Konu
:
Bulgur Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Çorbasi
BULGUR ÇORBASI
MALZEMESİ:
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı katıyağ
2 baş soğan
3 adet domates
3 adet sivri yeşil biber 2 kaşık kıyma
2 kahve kaşığı kuru toz nane Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Bulguru mercimeği yıkayıp ayıklayınız
Bir tencereye koyup 5-6 su bardağı içme suyu ilave edip, orta hararetli ateş üzerinde pişmeye bırakınız
Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar ağır ağır pişiriniz, öte yandan katı-yağı bir kaba koyup eritiniz
Soğanı ince ince doğrayıp pembeleştiriniz
Kıymayı ilave edip kısaca kavurunuz
Küçük küçük doğradığınız sivri biberi kavurmaya katıp bir iki çeviriniz
En son domatesleri kuşbaşı doğrayıp karışıma katınız
5-6 dakika kavurduktan sonra, bulgur ve mercimek karışımına katınız
Tuzunu biberini ekleyip, suyunu kontrol ediniz
Az ise sıcak su ilave ediniz
5-6 dakika daha kaynatıp ateşten indiriniz
Üzerine toz nane serpip, sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul