Yalnız Mesajı Göster

Soğan Çorbası (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Çorbası (4 Kişilik)




MALZEMELER

400 gr Soğan

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

5 Bardak Et Suyu

1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber

4 Dilim Tost Ekmeği

1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi

HAZIRLANIŞI

Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın

Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün Et suyunu ve biberi katın Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin

Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün Kabı fırının en üst katına sürün 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla