Yalnız Mesajı Göster

Rokforlu Soğan Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokforlu Soğan Çorbası




15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 kg soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
8 su bardağı tuzsuz tavuk ya da et suyu
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
125 g rokfor peyniri (ufalanmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
""""
Ayçiçek yağını ve tereyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince soğanları ve sarımsağı koyup, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak, karışımı 1,5 dakika pişirin Karıştırıp, tencerenin kapağını yeniden yarı yarıya kapatarak 1,5 dakika pişirdikten sonra, tencerenin kapağını kaldırın ve sık sık karıştırarak, soğanları esmerleşinceye kadar (20 -35 dakika) pişirmeyi sürdürün Tavuk suyunun 6 su bardağını ve kekiği ekleyip, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı 2/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, delikli kaşıkla soğanların yaklaşık 1/6'sını tencereden alarak, bir kenara bırakın
Tenceredeki karışımı blendır kabına aktarıp, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Karışımı yeniden tencereye boşaltıp, ayırdığınız soğanları ekleyerek, kalan tavuk suyu, limon suyu, tuz, kırmızıbiber ve karabiberi katın Tencereyi orta ateşe oturtup, çorbayı 2 dakika ısıtın Bu arada küçük bir kâsede rokfor peyniri ve maydanozu karıştırın
Tencereyi ateşten alıp, büyük bir çorba kâsesine boşaltın ve yanında maydanozlu peynirle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla