Konu: Kestirme
Yalnız Mesajı Göster

Kestirme

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestirme




MALZEMELER

:1 adet tavuk göğsü

5 bardak su

5 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 limon

tuz

karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilirBir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılırTencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilirKarıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır

5 dakika kaynatılarak kapatılırSos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla