Konu
:
Dumanı Üstünde Toros Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Dumanı Üstünde Toros Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dumanı Üstünde Toros Çorbası
İrmik, bulgur, nohut gibi hububatla hazırlanan bu çorbanın yoğun tadı ve kıvamıyla adeta dumanı üstünde
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
2 yumurta akı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
2 litre et suyu
250 gr haşlanmış nohut
75 gr tereyağı
Terbiye için: 1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
* İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın
Soğanı soyup rendeleyin
Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin
Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun
Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın
Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın
* Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin
Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın
Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın
Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin
Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin
Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul