Konu
:
Döş Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Döş Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Döş Çorbası
Döş Çorbası
Kullanılacak malzeme (6 kişilik): Koyun etinin döş tarafından 1 kg 'lik bir parça, 300 gr iç bezelye, 1 sap kereviz, 1 baş soğan, 1/2 kilo havuç, 1 çorba kaşığı mÜrgarin, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber (veya kırmızıbiber)
Yapılışı: Bütün sebzeler küçük parçalar halinde doğranır
Sonra da iki kısma ayrılır
Bir kısmı margarin ve zeytinyağıyla birlikte kuşaneye konulup bir süre karıştırılarak sote edilir
Sonra bunlann üstüne küçük küçük doğranmış döş konur
Bir süre orta ateşte karıştırarak kavrulur
Etlerin her tarafı kızarınca 1-2 dakika kaynatılır
Sonra sebze ve etlerin üstünü örtecek kadar su konur, tuzu ve biberi serpilip tencerenin ağzı kapatılır
Et en azından birbuçuk saat kaynatılır
Bu süre içinde gerektikçe sıcak su eklenir (et piştiğinde tencerede 7 bardak su bulunmalı)
Diğer tarafta sebzelerin kalan kısmı tuzlu kaynar suda iyice pişinceye kadar haşlanır
Sonra suyu süzülür ve sıcak bir yere kaldırılır
Etin pişince kuşaneden çıkarılıp bir güve alınır üstünü bir kenarda duman haşlanmış sebzeler eklenir
Kuşanede etle birlikte pişmiş sebzeler ezilerek ince delikli süzgeçten geçirilir
Süzülmüş çorba güvece boşaltılır ve orta ateşe konur
Çorba kaynamaya başlarken bir-iki defa karıştırdıktan sonra güveç ateşten indirilir ve çorba hemen altı kâseye bölünüp sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul