Yalnız Mesajı Göster

İşkembe Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İşkembe Çorbasi




İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER:

-1 kg dana işkembesi
-2 kaşık un
-2 çorba kaşığı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-2 kahve fincanı sirke
-Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz

YAPILIŞI:

1- İşkembe yıkanır Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır Soğuyunca ince ince kıyılır
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür Sarımsaklı sirke ile servis yapılır

Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla