Konu
:
İşkembe Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
İşkembe Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkembe Çorbasi
İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
-1 kg
dana işkembesi
-2 kaşık un
-2 çorba kaşığı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-2 kahve fincanı sirke
-Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz
YAPILIŞI:
1- İşkembe yıkanır
Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır
Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır
Soğuyunca ince ince kıyılır
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur
Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür
Sarımsaklı sirke ile servis yapılır
Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız
Esenlikler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul