Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Çorbası Minestrone

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Çorbası Minestrone



İtalyan Çorbası Minestrone

İtalyan Çorbası Minestrone İçin Gerekli Malzeme listesi:
• 1 kabak
• 1 havuç
• 5-6 yaprak ıspanak
• 2 soğan
• 1 patates
• 1 çay bardağı köftelik bulgur
• Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
• 1 patates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tane et bulyon
• Tuz-Karabiber
Çorbanın Sosu için:• Birkaç yaprak taze fesleğen
• 3 diş sarımsak
• ½ çay bardağı zeytinyağı
İtalyan Çorbası Minestrone Hazırlanışı: • Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur
• Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir
• Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir
• Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir
• Pişmeye bırakılır Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir
• İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır
• Tuz ve biber ile tatlandırılır Servis tabaklarına alınır
• Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir
• Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir Bu sostan çorbanın üzerine arzuya göre gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla