Konu
:
İtalyan Çorbası Minestrone
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Çorbası Minestrone
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Çorbası Minestrone
İtalyan Çorbası Minestrone
İtalyan Çorbası Minestrone İçin Gerekli Malzeme listesi:
• 1 kabak
• 1 havuç
• 5-6 yaprak ıspanak
• 2 soğan
• 1 patates
• 1 çay bardağı köftelik bulgur
• Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
• 1 patates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tane et bulyon
• Tuz-Karabiber
Çorbanın Sosu için:
• Birkaç yaprak taze fesleğen
• 3 diş sarımsak
• ½ çay bardağı zeytinyağı
İtalyan Çorbası Minestrone Hazırlanışı:
• Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur
• Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir
• Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir
• Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir
• Pişmeye bırakılır
Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir
• İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır
• Tuz ve biber ile tatlandırılır
Servis tabaklarına alınır
• Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir
• Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir
Bu sostan çorbanın üzerine arzuya göre gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul