Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ekmek Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ekmek Çorbası




Peynirli Ekmek Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 dilim tava ekmeği, 4 dilim emental peyniri (bir başka peynir de olabilir), 30 gr tereyağı, 1,5 it (6 bardak) tavuk suyu, yeteri kadar karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Yapılışı: Ekmek dilimlerini birer parmak kalınlığında uzun parçalara doğranır Sonra bunlar kızgın fırında kızartılır Fırından çıkarılınca üzerlerine yağ sürülür, ekmek parçaları genişliğinde kesilmiş birer, parça da peynirle örtüldükten sonra tuz, karabiber ve kırmızıbiber sürülüp tekrar fırına konurPeynir hafifçe eriyip ekmeğe yapışınca bunlar fırından çıkarılır, içinde kaynar tavuk suyu bulunan tabaklara konur ve hemen servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla