09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Havuç Çorbası
Malzemeler- 3-4 adet büyük boy havuç
- 6 su bardağı su veya etsuyu
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı patates nişastası
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet yeşil sivri biber
- Tuz
Yapılışı
İlk iş olarak, havuçları güzelce kazıyıp yıkayın Sonra da, küp küp doğrayın Ve, havuçları yumuşayıncaya kadar haşlayın Ve, havuçları kevgirle süzün, suyunu da saklayın Haşlanmış havuçları iyice ezin Sonra, ezilmiş havuçları haşlama suyuna katın
Beri yanda, bir tavada margarini eritin İçine, boza kıvamında sulandırılmış patates nişastasını dökün Devamlı karıştırarak, bu karışımı pişirin Sonra, margarinli patates nişastasını çorbanın üzerine yavaş yavaş ilâve edin Tuzunu ve biberini katıp ağır ateşte kaynamaya bırakın
Çorba kaynarken, terbiyesi için yumurtaları çırpın Çorba hazır olunca, terbiyesini yavaş yavaş ve de karıştırarak ilâve edin Maydanozu ince kıyın İkram etmeden önce, maydanozu çorbanın üzerine serpin
|
|
|