Konu
:
Terbiyeli İskembe Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli İskembe Çorbasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli İskembe Çorbasi
MALZEMELER
500 Gr dana yada koyun işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
Terbiye için
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 Adet limon
Kırmızıbiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
İşkembeyi temizleyin
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın
(Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın
Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun
Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin
Sarmısaklı sirke ile servis yapın
TERBİYENİN YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın
Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın
Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul