Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İskembe Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İskembe Çorbasi




MALZEMELER

500 Gr dana yada koyun işkembe

2 Çorba kaşığı margarin

2 Çorba kaşığı un

Terbiye için

3 Adet yumurta

3 Kahve fincanı sirke

6 Diş sarmısak

1 Adet limon

Kırmızıbiber

Tuz

HAZIRLANIŞI

İşkembeyi temizleyin

Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın

Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın

Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)

İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın

Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun

Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın

Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin

Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun

Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın

Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin

Sarmısaklı sirke ile servis yapın

TERBİYENİN YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın

Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın

Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir

Alıntı Yaparak Cevapla