Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Maydonoz Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Maydonoz Çorbası



Malzemeler
  • Maydanoz (sapları ayıklanmış) 10 demet
  • Knorr Sığır Bulyon 4 lt
  • Beyaz şarap (kaynatılmış) 200 ml
  • Çiğ krema 1,5 lt
  • Tereyağı 200 g
  • Taze çekilmiş beyazbiber
  • Un 150 g
  • tuz

Yapılışı

1 Maydanozu tuzlu suda haşlayın, buzlu suya çıkartın Blendırda püre haline getirin

2 Et suyunu yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatın Bulyon ve şarabı ilave edip kaynamaya bırakın

3 Bu karışım kaynayınca ateşi kısıp kremayı, tereyağının 50 gramını, tuzu ve beyazbiberi ekleyin

4 Başka bir tencerede un ve kalan tereyağı ile meyane hazırlayın Telle iyice çırparak çorbaya ilave edin ve süzgeçten geçirin

5 Maydanoz püresini servis yaparken üstüne koyun Karides pane, beyin pane veya havyar ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla