Konu
:
Kremalı Maydonoz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Maydonoz Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Maydonoz Çorbası
Malzemeler
Maydanoz (sapları ayıklanmış) 10 demet
Knorr Sığır Bulyon 4 lt
Beyaz şarap (kaynatılmış) 200 ml
Çiğ krema 1,5 lt
Tereyağı 200 g
Taze çekilmiş beyazbiber
Un 150 g
tuz
Yapılışı
1
Maydanozu tuzlu suda haşlayın, buzlu suya çıkartın
Blendırda püre haline getirin
2
Et suyunu yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatın
Bulyon ve şarabı ilave edip kaynamaya bırakın
3
Bu karışım kaynayınca ateşi kısıp kremayı, tereyağının 50 gramını, tuzu ve beyazbiberi ekleyin
4
Başka bir tencerede un ve kalan tereyağı ile meyane hazırlayın
Telle iyice çırparak çorbaya ilave edin ve süzgeçten geçirin
5
Maydanoz püresini servis yaparken üstüne koyun
Karides pane, beyin pane veya havyar ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul