Konu
:
Bezelyeli Türlü Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Türlü Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Türlü Çorbası
Malzemeler
100 gr
bezelye
1 sap kereviz
1 su bardağı dolusu pirinç
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 adet patates
50 gr
Margarin
75 gr
taze fasulye
100 gr
Barbunya fasulyesi
1 adet kuru soğan
150 gr
ıspanak
1 fincan kıyılmış maydanoz
2 adet havuç
6 bardak et suyu
1 adet kabak
4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı
Havuç, kabak ve patatesleri temizleyin
Hepsini küp küp doğrayın
Yıkadığınız taze soğan, kereviz ve ıspanağı incecik doğrayın
Fasulye ve domatesleri küçük küçük doğrayın
Ayrı bir tencerede, margarini eritip rendelediğiniz kuru soğanları hafifçe pembeleştirin
Maydanozu da ekleyin
Sıcak et suyunu, sebzeleri ve pirinci de ilâve ederek pirinç pişene kadar kaynatın
Arzu edilirse, bu yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilebilir; pek de yakışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul