Konu
:
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
Bu sabah sebzeli mücverin küçük hanım tarafından çok beğenildiğini duyunca aldığım motivasyonun da etkisiyle denemek istediğim başka bir tarife geçtim
Dün yabancı siteler arasında karnabahar çorbası ismini görmüş, evde bir türlü bitemeyen bu sebzeyi böyle pişirmeyi düşünmüş ama tarife çok dikkat etmemiştim
Sonradan tarif defterinde araştırıp Şeyma'nın fırınlayarak yaptığı tarifte karar kıldım
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım
Malzemeler:
1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
tuz
Hazırlanması:
[*]Fırını 190C'ye getirin
Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün
Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun
Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın
[*]Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin
Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin
[*]Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın
Üzerine tavuk suyunu ekleyin
Bir de defne yaprağı koyun
Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin
[*]Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin
Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin
10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul