Konu
:
Sarı Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Sarı Çorba
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarı Çorba
SARI ÇORBA
=Malzemesi=
8 bardak et suyu
1 bardak süt
1/2 bardak pirinç
2 büyük soğan
1/2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı çiğ krema
3,5 çorba kaşığı margarin
3 büyük domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
6 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı pirinç
tuz
=Hazırlanışı=
Bir tencereye üç buçuk çorba kaşığı margarin He küçük kesilmiş 2 baş soğan koyarak kavurun
Sonra bunlara unu ilave ederek 3 dakika kavurun
Kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış 2 büyük domates veya domates salçasını ve S dakika sonra da 1 bardak su ile 8 bardak et suyunu , ve yarım bardak da pirinci ilave edin
Pirinçler iyice ezik bir hal alıncaya kadar küçük ateşte haşlayın
Sonra da bunları bir süzgeçten geçirerek bir tarafa bırakın
Başka bir tencereye 3 adet yumurta sarısı koyarak telle iyice dövün
Bu yumurtalara sırasıyla bir bardak süt, yarım çorba kaşığı tuz, 1 kahve fincanı çiğ krema, yumuşayıncaya kadar bir miktar suda haşlanmış yarım kahve fincanı pirinç ile süzülmüş ve bir tarafa koymuş olduğunuz püre pirinçli et veya tavuk suyunu da ilave ederek bunları bir taşım kaynatın ve kaseye alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul