Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)



(4 Kişilik)




Malzemeler

1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)

Yemeğin Tarifi
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız


Alıntı Yaparak Cevapla