Konu
:
Balık Çorbası (Macaristan)
Yalnız Mesajı Göster
Balık Çorbası (Macaristan)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Çorbası (Macaristan)
1
sazan
[/URL] balığı (2 kg
lık)
1 kg
küçük balık
6 başsoğan
2 domates
2 dolmalık
3 litre su
2 çorba kaşığı toz kırmızı
biber
[/URL]
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı kara
biber
[/URL]
2 tatlı kaşığı tuz
Sazan balığının kafasını ve kuyruğunu kesin
Balığı kalın dilimler halinde doğrayarak hepsini bir kaba dizin ve üzerlerine biraz tuz serpin
Küçük balıkları da temizleyin ve bir tabağa dizerek tuzlayın
Balıkları alırken balıkçınızdan, balığın derisi kalın ise çıkarmasını ve temizlemesini isteyebilirsiniz
Soğanları temizleyip doğrayın
Derin bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırın
İçine
soğan
[/URL]ları atın, ateşi kısıp
soğan
[/URL]lar saydamlaşıncaya kadar karıştırarak kavurun
Soğanların renk almamasına dikkat edin
Daha sonra
soğan
[/URL]ların üzerine küçük balıkları,
sazan
[/URL]ın kafasını ve kuyruğunu
koyun
[/URL], üzerine 3 litre suyu ilave edip hemen hemen 2 çorba kaşığı kırmızı toz
biber
[/URL]i ve kara
biber
[/URL]i atın
Kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar kaynamaya bırakın
20 dakika sonra çorbanın içine
domates
[/URL] ve dolmalık leri bütün olarak atın ve 30 dakika daha kaynamaya bırakın
Pişen çorbayı ateşten alarak bir süzgeçten süzün
Böylece balık kılçıkları süzgecin üzerinde kalacaktır
Üstte kalan balık etlerini büyük bir kaşığın sırtı ile ezerek süzgeçten geçirin
Kalan kılçık ve derileri atın
Eğer mikserden geçirirseniz çorbayı önce süzüp, içinden kılçıkları çıkarın ve daha sonra mikserden geçirin
Hazırladığınız çorbayı tekrar tencereye dilimlerini atın, çorba çok koyu ise 1/2 litre kadar sıcak su
ilave edebilirsiniz
sazan
[/URL] koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul