Yalnız Mesajı Göster

İzlanda Usulü Sütlü Balık Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzlanda Usulü Sütlü Balık Çorbası




Malzemesi:
500 gr kılçığı temizlenmiş beyaz etli balık
1/2 litre süt[/URL],
30 cl su
1 adet orta boy soğan[/URL]
3-4 adet patates[/URL]
1 defne yaprağı
kekik
tuz ve karaCOLOR=#330000]biber[/COLOR][/URL]
30 gr margarin

Hazırlanışı:
Suyu kaynatın balıkları bu suya koyarak biraz kaynatın Balıkları sudan çıkarın Etlerini ayırıp bir tabağa koyun[/URL] Üzerini kapatarak bir kenara ayırın Suyu süzgeçten geçirin Büyük bir tencereye margarinive eritin Rendelenmiş soğan[/COLOR][/URL]ı bu yağda hafifçe kızartın Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyunu soğan[/COLOR][/URL]a ilave edin Soyulmuş ve küçük kare parçalar halinde kesilmiş leri defne yaprağını ve kekiği suya Tuz ve kara ile tadlandırın 15-20 dakika kısık ateşte pişirin Sonra ü ilave edip 5 dakika daha kaynatın Balıkları buna ilave edin Kızarmış ekmek ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla