Konu
:
Kereviz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Çorbası
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 adet havuç
Yeteri kadar tuz
2 adet kereviz
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Hazırlanış Biçimi:
Öncelikle tavada yağ hafifçe eritilir
İçine ince doğranmış soğan ilave edilir
Birkaç kez çevrilir
Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir
1-2 kez daha çevrilir
Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir
Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir
İsteğe göre tuz konur
Not ve öneri:
Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olacaktır
Hekese afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul