Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Çorbası




1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 adet havuç
Yeteri kadar tuz
2 adet kereviz
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin

Hazırlanış Biçimi:
Öncelikle tavada yağ hafifçe eritilir İçine ince doğranmış soğan ilave edilir Birkaç kez çevrilir Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir 1-2 kez daha çevrilir Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir İsteğe göre tuz konur
Not ve öneri: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olacaktır Hekese afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla