Konu
:
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler
Yarım su bardağından daha az tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tatlı veya acı biber salçası
1
5 su bardağı tavuk suyu(daha önce haşlamış olduğum tavuğun suyunu ben buz dolabında 1-2 gün saklıyorum ve çorbalarda kullanabiliyorum bunu da öyle yaptım)
Yarım su bardağı ılık su
1 -2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım baş soğan (isteyen yeşil biberde ekleyebilir)
tuz nane karabiber(ağız tadına göre baharatlar)
Hazırlanışı
Sıvı yağımızı tencere içine koyup biraz kızdırdıktan sonra üzerine dileyen ilk olarak biberi atıp kavurabilir
İstemeyenler ise direk soğanı atıp diriliğinin kaybolmasını sağlayarak üzerine salçalarımızı ilave ederek karıştırıyoruz
Daha sonra tavuk suyunu ve normal suyu döküp tekrar karıştırıyoruz ve biraz kaynamaya başlarken üzerine tel şehriyelerimizi atıyoruz
Orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz……
Tel şehriyelerimiz tencere içinde büyüme başladıktan sonra ve çorbamız akışkan bir hale gelince üzerine biraz tuz nane karabiber gibi baharatlarlar atıp ocaktan alarak servis yapabilirler (ocağınızın altı orta ateşte olabilecek şekilde kalsın,dileyen bu çorbaya da ince ince biber kıyarak da soğanla beraber kavurup daha sonra suyunu dökebilir)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul