Yalnız Mesajı Göster

Bademli Patlıcan Dolması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Patlıcan Dolması Tarifi



Malzemeler
2 Adet orta boy patlıcan
12 Dilim dana jambon veya salam
1 Su bardağı soyulmuş badem
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı galeta unu
1 Tutam taze nane
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin
  • Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın
  • Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin
  • 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun
  • Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın
  • Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın
  • Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun
  • Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın
  • Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın
  • Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla