Konu
:
Misirunlu Tortilla
Yalnız Mesajı Göster
Misirunlu Tortilla
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Misirunlu Tortilla
MISIRUNLU TORTİLLA
Malzemeler:
2 su bardağı mısırunu
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tencereye su konur
Kaynama noktasına gelince sırasıyla tuz, sıvı yağ, kırmızı pul biber ve mısırunu atılır
Tel çırpıcı ya da çatalla hızlı karıştırarak koyu bir bulamaç elde edilir
Daha sonra bu karışım un serpilmiş zemine konur
Biraz soğuduktan sonra az normal un eklenerek yoğrulur
Hamur 8 eşit parçaya bölünür
Her parça normal unlu zeminde çay tabağından biraz büyük açılır
Daha sonra yağsız, ısınmış teflon tavada iki yüzü hafif pembeleşecek kadar kızartılır
Tortilla sıcakken ikiye katlanır, ancak kat yerine bastırılmaz
Soğuduktan sonra arasına balık türü yiyecekler konularak servise sunulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul