Konu
:
Ahçılığın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Ahçılığın Püf Noktaları
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahçılığın Püf Noktaları
TAVUK BUDU DOLMASI NASIL YAPILIR?
Sivri ve ince bir bıçakla butun derisini zedelememeğe dikkat ederek kemikle etin arasını açmaya başlamalı
But kemiğini sıkıca tutarak butun ucuna gelinceye kadar kemikle etin arasını açmaya devam etmeli
Butun ucuna varınca uçtaki kemiğin bir ucunu bırakarak geri kalanını bir satırla veya kalın bir bıçakla bir vuruşta koparıp atmalı
Sonra kemiği çıkarılmış, dolayısıyle içi boşalmış olan butları dövme tahtasının üstüne biçimli bir şekilde oturtmalı ve dövecekle yavaş yavaş bunlara vurmalı
Bu işlemden sonra önceden hazırlanmış harcı butlara doidurmalı
Ve etin uçlarını birbirlerine yaklaştırarak harcı örtmeli
Önce budun yan taraflarındaki et uçlarını birbirlerine temiz bir sicim veya tireyle dikmeli sonra öbür yandaki ucu kapatarak bu ucu da dikmeli
Böylece but tamamiyle kapatılıp bir dolma haline getirilmiştir
Eğer budun derisi üzerinde küçük delikler veya zedelenmiş yerler varsa bunların pişirilirken patlamamaları için bu sakat yerleri de dikmeyi ihmal etmemeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul