Konu
:
Ahçılığın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Ahçılığın Püf Noktaları
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Ahçılığın Püf Noktaları
MANTARLARIN HAZIRLANMASI
Mantarların en lezzetli yerleri, zarlarının hemen altındaki yüzeydir
Buranın kendine has hoş bir kokusu vardır
Bunun için mantarları hiçbir vakit kazımamalı
Mantarları genellikle nemli ve temiz çuval parçacıklarıyle ovalayarak içinde bol su bulunan bir kapta yıkamalı ve kararmalından için de pişinceye kadar limonlu suyun içinde tutmalı
Mantarları temizlerken önce şapkalarını saplarından ayırmalı
Sonra sapların toprağa değen bölümünü ve böceklerin zedeledikleri yerleri kesip atmalı
Avrupa'da mantarları daha bilimsel yollarla yetiştirdikleri gibi bunları kurutarak da satışa çıkarmaktadırlar
Bu kurutulmuş mantarlardan yararlanabilmek için bunları pişirmeden önce soğuk suda iyice ıslatmak gerekir
Islatılan mantar parçalarının suyu süzülünce bunları oldukları gibi tencereye atıp pişirmek mümkündür
Avrupalılar mantarları uzun süre saklayabilmek için kurutma yolundan gayrı konserveden de yararlanmaktadırlar
Konserve edilmiş mantarlar genellikle pişirilmiştir
Bunların nasıl kullanılacakları konserve kutularının üzerlerindeki tanımlamalarında yazılıdır
Mantarların üçüncü bir muhafaza usulü de sirke veya zeytinyağında saklanmasıdır
Her iki usulde de mantarlar, pişirilerek saklandığından kullanılacakları vakit kavanoz üzerindeki talimatlara uyulmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul