Konu
:
Ahçılığın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Ahçılığın Püf Noktaları
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Ahçılığın Püf Noktaları
MEYVELERİN KARARMALARINI ÖNLEMEK
Elma, armut, şeftali, ayva gibi meyvelerin kabukları soyulunca bunlar kararmaya başlarlar
Bunun için meyveler, kabukları soyulunca vakit geçirilmeden daha önceden hazırlanmış olan % 1 oranındaki hafif tuzlu suya atılırlar
Bu oranın pratik usulü şöyledir
Dört litre suya 3 çorba kaşığı dolusu (silme) tuz atılır ve eritilir
Tuzlu suyun çatlağı olmayan emaye kaplara veya porselen kaplara konması gerekir
Çünkü demirli kaplarda kararma tuzlu suyla da önlenemez
Her kullanılışta tuzu azalacağından tuzlu suyun her defasında yeniden yapılması daha uygun olur
Meyveler tuzlu sudan çıkarılınca mutlaka tuzsuz suya atılıp tuzu giderilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul