Yalnız Mesajı Göster

Ahçılığın Püf Noktaları

Eski 09-05-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahçılığın Püf Noktaları




MEYVELERİN KARARMALARINI ÖNLEMEK

Elma, armut, şeftali, ayva gibi meyvelerin kabukları soyulunca bunlar kararmaya başlarlar Bunun için meyveler, kabukları soyulunca vakit geçirilmeden daha önceden hazırlanmış olan % 1 oranındaki hafif tuzlu suya atılırlar Bu oranın pratik usulü şöyledir Dört litre suya 3 çorba kaşığı dolusu (silme) tuz atılır ve eritilir Tuzlu suyun çatlağı olmayan emaye kaplara veya porselen kaplara konması gerekir Çünkü demirli kaplarda kararma tuzlu suyla da önlenemez Her kullanılışta tuzu azalacağından tuzlu suyun her defasında yeniden yapılması daha uygun olur Meyveler tuzlu sudan çıkarılınca mutlaka tuzsuz suya atılıp tuzu giderilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla