Yalnız Mesajı Göster

Ahçılığın Püf Noktaları

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahçılığın Püf Noktaları




Pasta yapımının püf noktaları

Yüzde yüz başaralı olmak için pasta yapmadan önce aşağıdaki ayrıntıları gözönüne alın
Herhangi bir hatayı önlemek için tarifi iyice okuyun
İyi kalite malzemeye önem verin
Bütün malzemeleri tartın, verilen ölçülerden sapmayın Hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır
Pasta yapımı için gerekli unu iyice eleyin Elenmiş un ile yapılan hamur daha kolay işlenir
Kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmaktan kaçının Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkilenir
Gazlı fırınlarda teneke ya da alüminyum kalıpları tercih edin Elektrikli fırınlarda koyu renkli, çelik kalıplar kullanın
Teflon kalıplar hamurun yapışmasını önler
Pasta kalıplarının iyice kapanmış olmasına dikkat edin Tam kapanmayan kalıpların altına folyo yerleştirin İyi kapanmamış kalıpların kenarlarından sızan hamur fırında yanar ve oluşan duman pastanın tadını bozar
Pişer pişmez pastayı kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstüne alın, böylece pastanın nemlenmesini önlemiş olursunuz
Torba ile garnitür yaptığınız zaman hızlı çalışın, uzun süre duran şanti ısınır ve sıvılaşır

Alıntı Yaparak Cevapla