Yalnız Mesajı Göster

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Domates kabuğunu soyma

Çizilmesi: Domateslerin alt kısımlarını çok derin olmamak şartıyla haç şeklinde çizin Sap ksmını oyup koni biçimnde çıkartın

Blanşe edilmesi: Suyu kaynatın Bir başka kapta soğuk su hazırlayın Domatesleri 10 saniye kadar kaynar suya koyup çıkartın ve bekletmeden soğuk suya atın

Soyulması: Kabukları çizdiğiniz yerden başlayarak aşağı doğru çekin Eğer kabukları parçalanarak çıkıyorsa domateslerin sıcak suda fazla tutulduğu anlaşılır ve etli kısmı gereğinden fazla yumuşak olur


Alıntı Yaparak Cevapla