Konu
:
Yemek Yapma Dersleri
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Yapma Dersleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Yapma Dersleri
Domates kabuğunu soyma
Çizilmesi
: Domateslerin alt kısımlarını çok derin olmamak şartıyla haç şeklinde çizin
Sap ksmını oyup koni biçimnde çıkartın
Blanşe edilmesi:
Suyu kaynatın
Bir başka kapta soğuk su hazırlayın
Domatesleri 10 saniye kadar kaynar suya koyup çıkartın ve bekletmeden soğuk suya atın
Soyulması:
Kabukları çizdiğiniz yerden başlayarak aşağı doğru çekin
Eğer kabukları parçalanarak çıkıyorsa domateslerin sıcak suda fazla tutulduğu anlaşılır
ve etli kısmı gereğinden fazla yumuşak olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul