Konu
:
Yemek Yapma Dersleri
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Yapma Dersleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Yapma Dersleri
Patates nasıl kızartılır
1
Restoranlarda iyi şekilde kızarmış patates bulmak çok zordur - uzun süre beklemeye gelmez, ya fazlasıyla yağlı ya da sert ve kösele gibidir
Ama evde her zaman mükemmel olabilir
Sadece aşağıdaki kurallara uymanız yeterli
Kaliteli, sağlam dipli, 35 x 28 x 2 cm ölçülerinde bir kızartma kabına ihtiyacınız var
6 kişi için, kabı 75 gr
yağ ile fırının en üst katına yerleştirin ve fırını 220 dereceye ayarlayın
1
5 kilo patatesi soyup uzun parçalara kesin
Patatesleri bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kradar kaynar su dökün, tuzlayin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin
2
Suyu dökun
Tencere kapağını örtüp ellerinizi mutfak eldiveniyle koruyun ve tencereyi sallayin
Böylece patatesin kenarları daha kıtır olacak
3
Mutfak eldiveni kullanarak kızartma kabını fırından alın
Bu yüzden kaliteli bir kap satın alın, ucuzları yüksek ısıda şekil değiştirir
Uzun saplı kaşıkla patatesleri kaba atın
4
Patatesleri yerleştirdikten sonra kabı hafifçe öne ve arkaya doğru eğirin, bütün patatesler yağlanmalı
Yağ, yeterince sıcak değilse patates yapışır ve fazlasıyla yağlanır
5
Kabı fırının en üst katına yerleştirin ve altın rengine dönüşünceye kadar 40-50 dakika kızartın
Çevirmenize gerek yok
Servisten önce tuzlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul