Yalnız Mesajı Göster

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Et suyu yapimi

Önce etin her tarafını yağda iyice kızartın ve eti dışarı alın Eti kızarttığınız yağda küçük küçük doğranmış sebzeleri kızartın

Arzu ederseniz domates salçası ilave edin ve hep birlikte kavurun Üzerine un serpiştirip karıştırarak esmerleşene kadar kavurun

Sebzelerin üzerine biraz sıvı dökün ve eti tekrar tencereye alın Ardından eti fırında pişirin, arada bir fırın kapağını açıp etin üzerini pişme suyuyla ıslatın Ete ilave ettiğiniz sıvı, şarap, et suyu veya su olabilir Fırınlama süresi sonunda eti tekrar dışarı alıp sıcak bir yerde bekletin

Üzerine tülbent serilmiş ince bir süzgeçten pişme suyunu süzün Bir kevgirle sebzelerin üzerine bastırarak pişme suyunun tamamını çıkarmaya çalışın Sosu sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla