Konu
:
Yemek Yapma Dersleri
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Yapma Dersleri
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Yapma Dersleri
Et suyu yapimi
Önce etin her tarafını yağda iyice kızartın ve eti dışarı alın
Eti kızarttığınız yağda küçük küçük doğranmış sebzeleri kızartın
Arzu ederseniz domates salçası ilave edin ve hep birlikte kavurun
Üzerine un serpiştirip karıştırarak esmerleşene kadar kavurun
Sebzelerin üzerine biraz sıvı dökün ve eti tekrar tencereye alın
Ardından eti fırında pişirin, arada bir fırın kapağını açıp etin üzerini pişme suyuyla ıslatın
Ete ilave ettiğiniz sıvı, şarap, et suyu veya su olabilir
Fırınlama süresi sonunda eti tekrar dışarı alıp sıcak bir yerde bekletin
Üzerine tülbent serilmiş ince bir süzgeçten pişme suyunu süzün
Bir kevgirle sebzelerin üzerine bastırarak pişme suyunun tamamını çıkarmaya çalışın
Sosu sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul