Yalnız Mesajı Göster

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Bulgur Pilavi (naneli)

Gereçler:2 su bardagi bulgur
yarim cay bardagi zeytin yagi
1 cay kasigi tereyagi
karabiber
tuz4 su bardagi su
4 adet yesil biber (acisiz)
2 tepeleme yemek kasigi nane
2 orta boy kuru sogan

Yapılışıoganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz Biberleri de bir santimlik (ya da isteginize gore) dograyin Bunlari zeytinyagi ve tereyagi ile birlikte biberler yumusayana kadar orta ateste pisirin Icine 4 bardak suyu dokun Kaynayana kadar bekleyin Bu sirada yeteri kadar tuz ekleyin Arada tadin, begendiginiz miktar tuz olsun Bir cay kasigi kadar karabiber ve naneleri ekleyin Ustunu kapatin, kaynamasini bekleyin Bu sirada bulgurlarin taslari varsa ayiklayin ve yikamak icin bir sudan gecirin, suyunu suzun Bulguru ocaktaki naneli su kaynayinca icine atin orta ya da kisik ateste suyunu cekmesini bekleyin Pistikten sonra uzerine bir el havlusu koyup kapagi uzerine kapatin ki nemi alinsin

Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla